03.03.2017 - Άνδρες Παλαιάς Κοπής ... Don't Mess with Cats

Ακούστε Ζωντανά!
1 Καλησπέρα Σπίρτα μου! Ελπίζω να είσαστε καλά, γεροί, δυνατοί ορεξάτοι και χαρούμενοι, περίπου, αν όχι ακριβώς, όσο είμαι κι εγώ. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη. Οι προσευχές μας της προηγούμενης εκπομπής εισακούστηκαν, οι απόκριες πέρασαν, η Σαρακοστή είναι εδώ, η Άνοιξη ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της. 

Τέλος πάντων, για ποια καλά της μιλάω; Καταστροφή άφησε πίσω το ο φετινός χειμώνας, πλίνθοι και κέραμοι οι γλάστρες, οι ζαρντινιέρες και οι κήποι. Δεν ξέρω αν είμαι εγώ κουλή, αλλά πεδίο μάχης μοιάζει ο κηπάκος μου, που τον ντάντευα και τον κανάκευα τόσο καιρό. Διακατέχομαι από την άποψη πως ότι έχει τα κότσια να επιζήσει, ας επιζήσει. Όταν φυτεύω κάτι, του εύχομαι καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία και το ξεχνάω. Αν το βρω ζωντανό την άνοιξη κάτω από τα χιόνια, πάει να πει ότι έχουμε ένα μέλλον μαζί. Αν όχι, rest in peace.

Με αυτά και με κείνα, ο δρόμος για το Πάσχα είναι πλέον ανοιχτός. Δεν μας σταματάει τίποτα! Όχι, μην φοβάστε, δεν πρόκειται να σας γανώσω το κεφάλι με το Πάσχα. Έχουμε καιρό να σας γανώσω το κεφάλι με το Πάσχα, γιατί θα σας το γανώσω, δεν το συζητάμε. Για την ώρα θα σας το γανώσω με την άνοιξη. Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης λένε, αλλά εμείς δεν πτοούμεθα. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά και δεν μασάμε. Εξ άλλου, δεν θα μας λείψουν τα παλούκια. Υπάρχουν γύρω μας σε αφθονία και τα πηδάμε κάθε μέρα. Στην Ελλάδα ζούμε!

Θυμάστε λίγο καιρό πριν, την εκπομπή που μιλήσαμε για τα «καλά παιδιά»; Ήρθε η ώρα να δω πόσο επιμελείς είσαστε. Θυμάστε που έλεγα, γι αυτό το προφίλ που προβάλλεται διεθνώς, του «καλού παιδιού», του Mr Nice Guy, του φρου-φρου κι αρώματα, που καθόλου δεν το πάω; Δεν θυμάστε. Λοιπόν, θα σας το θυμίσω εγώ τώρα. Ούτε nice guys ούτε κακά παιδιά. Τίποτα από τα δύο. Μόνο αυτό που προέβλεψε η φύση. Ένας άντρας παλαιάς κοπής!

Έπεσα πάνω σε ένα καταπληκτικό άρθρο, στο σταχτοπούτα gr με τίτλο «Ένας άντρας παλιάς κοπής θα σε σώσει!» και πραγματικά το λάτρεψα! Μέσα σε μερικές γραμμές, περιέγραψε αυτό το οποίο τόσο πολύ απεχθάνομαι from the bottom of my heart και ταυτόχρονα αυτό το άλλο το οποίο θαυμάζω. Τι είναι αλλά και τι δεν είναι, ένας άντρας παλαιάς κοπής. Τι να περιμένεις και τι να μην περιμένεις.

Έχετε υπομονή; Το ελπίζω, για καλό δικό σας. Γιατί θα σας το μεταφέρω εδώ αυτούσιο, χωρίς αποσπάσματα και περικοπές. Σε λίγο. Be ready!
 ________________________________________
2 Ξεκινάμε.
Λόγος γίνεται για το πόσο μαλθακός έχει γίνει ο άντρας. Πόσο απέχει από το «alpha-male» που κυριαρχούσε κάποτε, πόσο λεμές έχει γίνει στην καθημερινότητα και κυρίως στη διεκδίκησή του. Τον βουτυροχλεχλέ belvederάκια πολλοί εμίσησαν, το παλαιάς κοπής αρσενικό ουδείς. 

Επικλήσεις στη θρησκεία και διθυραμβικές εξυμνήσεις γίνονται για τον άντρα τον παλιό, τον ασπρόμαυρο. Όχι μόνο από γυναίκες που έχουν απελπιστεί απ’ το μέσο κονιόρδο που δεν ξέρει να αρθρώσει κουβέντα όταν δεν είναι στην οθόνη του Messenger, αλλά κι από άντρες νεαρής ηλικίας που αναζητούν σωστά πρότυπα. Ίσως φταίει η mainstream εποχή μας, ίσως φταίει η πρόοδος κι οι ανέσεις που αυτή μας προσφέρει. Το σίγουρο είναι ότι ο άντρας «εκπολιτίστηκε» κατά ένα τρόπο εκφυλισμένο. 
Γράψτε το κάπου αυτό το εκφυλισμένο, θα το συζητήσουμε μετά.
Είναι τόσο δυσεύρετος τελικά αυτός ο άντρας ή είναι τόσο αφανής που περνά απαρατήρητος; Είναι τόσο σπάνιος ή μένει στις σκιές επειδή δε θα δεχτεί να παίξει ποτέ το παιχνιδάκι της γκλαμουριάς και της κάλπικης δηθενιάς, που όλοι υποτίθεται ότι σιχαίνονται, αλλά τελικά όλοι παίζουν;
Κι αυτό γράψτε το, θα το συζητήσουμε.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ο πρίγκιπας. Όταν μιλάμε για παλαιάς κοπής άντρα, δεν εννοούμε τόσο παλαιάς. Το πριγκιπόπουλο με το άλογο που υποκλίνεται και ζητά τον επόμενο χορό ζούσε πριν τέσσερις αιώνες. Επίσης, δεν είναι τόσο ιδανικός όσο θέλουν να τον παρουσιάζουν κάποια ονειροπόλα κοριτσόπουλα που έχουν λαλήσει οι γκλάβες τους απ’ τις πολλές ταινίες. 

Ο εν θέματι άντρας δεν είναι συγκαταβατικός, δεν προσπαθεί να καταλάβει τη γυναίκα και δεν κατανοεί τις ανασφάλειές της. Δεν έχει ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και τη διάθεση να είναι διερευνητικός και να σκέφτεται πριν ενεργήσει, είναι αυθόρμητος και πολλάκις παρορμητικός.
Σημειώνετε, εεε; Όλα αυτά χρειάζονται επεξηγήσεις, Και αυτό που ακολουθεί.
Δεν ξέρει τι είναι η κρέμα σώματος και το ξυραφάκι το έχει μόνο για το πρόσωπό του 
Σημειώνουμε, εεε; Μόνο για το πρόσωπο του!
Είναι κάθετος στις απόψεις του κι εκνευριστικά αδιάλλακτος. Έχει ταμπού και δε θα δεχτεί ποτέ την προδοσία. Δε θα συγχωρέσει εύκολα κι αν το κάνει θα είναι μόνο μια φορά. Δεν είναι σαλιάρης και δεν έχει τα γλυκόλογα και τα σιρόπια για σκόρπισμα. Αν τον απορρίψει μια γυναίκα για έναν άλλον άντρα, δε θα δεχτεί ποτέ να γίνει η «κάβα» της. Δεν ξέρει αν σιχαίνεται περισσότερο αυτές που ξεβρακώνονται για να επιβεβαιωθούν ή αυτούς που τελικά τις επιβεβαιώνουν. Δε ζητά καβάτζες και δε δέχεται ποτέ να γίνει μια από αυτές. 

Βαθειά αναπνοή!
 ________________________________________
3 Συνεχίζω με το «Ένας άντρας παλιάς κοπής θα σε σώσει!»

Ζει με έναν κώδικα τιμής που δε διαπραγματεύεται και με μια αξιοπρέπεια παντελώς ανελαστική. Θα τον ερωτευόσουν; Θα τον άντεχες; Θα τον δεχόσουν ξέροντας ότι δε θα «ευνουχιστεί» ποτέ για κανέναν και καμία; Έχει σημασία, γιατί τα παραπάνω πάνε πακέτο με τα παρακάτω. Κι ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι σαν τις «1+1» προσφορές του σούπερ μάρκετ. Ή και τα δυο ή τίποτα. 

Όταν του καρφώνεσαι στον εγκέφαλο, θα φέρει τον κόσμο ανάποδα διεκδικώντας σε μέχρι να σε αποκτήσει, ή μέχρι να καταλάβει ότι σε απέκτησε κάποιος άλλος. Θα σου στείλει λουλούδια κι ας μένεις στην Αλάσκα, θα έρθει να σε βρει ακόμα κι αν ζεις στις στέπες του Καζακστάν, αρκεί και μόνο να το ζητήσεις. 

Όταν θα είσαι μαζί του δε θα αγγίξεις ποτέ πόμολο, αναπτήρα, ή πορτοφόλι. Ακόμα κι αν την επόμενη μέρα δεν έχει ούτε δυο ευρώ να πάρει καφέ από φούρνο. Όχι για να παριστάνει τον μπεζαχτά, αλλά γιατί συντηρεί εκείνη τη διάκριση μεταξύ των δύο φύλων και δεν ισοπεδώνει το ραντεβού και τη γοητεία του, με το να ψαχουλεύει φραγκοδίφραγκα για να σου δώσει ρέστα. 

Αν δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει μια γυναίκα έξω, κάθεται σπίτι του και κλαίει τη μοίρα του με αξιοπρέπεια. Θα σε αγαπήσει αν το αξίζεις, και θα σκίσει τον πάτο του στη δουλειά για να κάνετε πράγματα μαζί. Είτε αυτά λέγονται ταξίδια, είτε σπίτι, είτε οικογένεια.
Αυτό το «αν το αξίζεις» είναι μεγάλη συζήτηση.  Γράψτε το κι αυτό και το παρακάτω για το ντύσιμο, γιατί και γι αυτό θέλω να μιλήσουμε.
Δεν ντύνεται σαν λιμοκοντόρος. Και να μη σεβόταν τη γυναίκα που συνοδεύει, σέβεται τον εαυτό του και δεν κυκλοφορεί σαν τσίρκο με σαγιονάρες και παντελόνια που νομίζεις ότι τα έκλεψε από μισολιωμένο κουφάρι στο νεκροταφείο της γειτονιάς του. 

Δεν κοιτά σαν λιμασμένος ό,τι κώλο (ουπς) άνω του μετρίου περνά από δίπλα του και τα χέρια του –μέχρι να του δοθεί το θάρρος– είναι πάντα κοντά και μαζεμένα. Δεν έχει το παραμικρό κόμπλεξ με τα παραπανίσια κιλά που ίσως έχει, ή με τη μειωμένη του αγοραστική δύναμη. Για τον πραγματικό άντρα, μόνο ένα μέγεθος έχει σημασία πάνω του. Αν αυτό είναι από μέτριο και πάνω, όλα τα υπόλοιπα με λίγη τύχη και θέληση, διορθώνονται. Και το κυριότερο προσόν του: Ξέρει να χάνει.

Κεφάλια έξω κι επανερχόμαστε!
________________________________________
4 Μέρος τρίτο και τελευταίο: «Ένας άντρας παλιάς κοπής θα σε σώσει!»

Ο ανωτέρω τύπος ανδρός τείνει να «εξαφανιστεί» επειδή οι εποχές τον κατέστησαν παρείσακτο στην πραγματικότητα. Η γυναίκα, αποφάσισε ότι μπορεί να είναι αυτόνομη στα πάντα. Αποφάσισε να αποτινάξει την «παραδοσιακή» ροή της ζωής της και να παίξει μόνη της μπάλα.

Και κάπως έτσι αυτός βρέθηκε καθισμένος στον πάγκο, σκούριασε κι απαξιώθηκε. Φαντάζεσαι μια γυναίκα «player» να πηγαίνει να παίξει άντρες παλιάς σχολής; Αν όχι, πήγαινε και δες το τετ-α-τετ της Λάσκαρη με τον Γεωργίτση στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και συγκεκριμένα στο σημείο που τον ειρωνεύεται για το μουστάκι που ξύρισε προκειμένου να της αρέσει.

Κάποια αρσενικά ευνουχίστηκαν από την υπερπροστατευτική μανούλα που τους θέλει μόνιμους κάτοικους του βρακιού της και κάποια άλλα παρεξήγησαν το νόημα της ισότητας μεταξύ των δυο φύλων και το μπέρδεψαν με εξομοίωση. Ακόμα κι οι τελευταίοι εναπομείναντες, παραμένουν θύματα κάποιας αρχαίας βεντέτας. Τότε που κάποιος πλήγωσε κάποια κι από τότε το ένα φύλο εκδικείται το άλλο, γεμίζοντας τον κόσμο με πληγωμένες ψυχές.

Ο κύκλος όμως δεν τετραγωνίζεται και το να ζητάς άντρες παλαιάς κοπής διατεθειμένους να συνυπάρξουν με σύγχρονες κι ανεξάρτητες γυναίκες είναι ουτοπία. Όπως ουτοπία είναι το συννεφάκι κάποιων γυναικών ότι θα άντεχαν για πάνω από δυο βδομάδες με έναν άντρα τύπου «Γιώργος Φούντας».

Κι αν η απάντηση είναι ότι δε θέλουν όλα τα στοιχεία του, αλλά μόνο κάποια, γυρνάμε στην αρχή της παραγράφου κι επαναλαμβάνουμε ότι ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται. Δεν είναι πίτσα οι άνθρωποι να αφαιρέσεις όσα δε σου αρέσουν και να κρατήσεις μόνο όσα θες. Κι άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι ο άντρας των ’50s.

Η βάπτιση ενός άντρα γίνεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με την αποτυχία. Όταν σαν αγόρι κοπανά μετωπικά με την εσωτερική συντριβή και μέσα απ’ το βουβό του πόνο, ένα πρωί ξυπνά άντρας. Όταν μαθαίνει απ’ τα λάθη του και δεν τα επαναλαμβάνει, όταν μαθαίνει να αγωνίζεται και δεν του προσφέρονται όλα απλόχερα κι εύκολα. Για να το κερδίσει, πρέπει να δοκιμαστεί. Κι η μεγαλύτερη δοκιμασία για έναν άντρα είναι μια σωστή γυναίκα.

Πολύ σωστό και αυτό και συνδέεται με το παραπάνω που λέει «Θα σε αγαπήσει αν το αξίζεις».   Όντως, ναι, μια σωστή γυναίκα, όμως μπορείς να την κρατήσεις; Αυτή είναι η δοκιμασία!

Τέλος! Περιμένω σχόλια!
 ________________________________________
5 Δεν ξέρω πως σας φάνηκε το κείμενο, αλλά εμένα μου μίλησε. Συνόψισε όλα αυτά που έχω μέσα στο μυαλό μου, δοσμένα με ένα τρόπο απλό, ευθύ και άμεσο. Χτύπησε φλέβα που λέμε!

Δεν θέλω να το σχολιάσω, δεν αισθάνομαι ότι έχει την ανάγκη οποιουδήποτε σχολιασμού. Δεν το χρειάζεται. Είτε πιστεύεις αυτά που λέει είτε τα απορρίπτεις. Δική σου η επιλογή, δεν πρόκειται κανείς να ξοδέψει σάλιο και φαιά ουσία, να κάτσει να σε πείσει, αν δεν έχεις ήδη πειστεί από μόνος σου και από καιρό, ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Θα σταθώ σε μερικά σημεία μόνο, στα οποία αν έγραφα εγώ αυτό το κείμενο, θα είχα δώσει περισσότερη έκταση. Το ένα είναι εκεί που λέει «Το σίγουρο είναι ότι ο άντρας «εκπολιτίστηκε» κατά ένα τρόπο εκφυλισμένο». Εκφυλισμένο, γιατί κατά την γνώμη μου, αλλά και κατά την γνώμη άλλων, εξ όσων βλέπω, το αποτέλεσμα είναι ένας άντρας που δεν σέβεται και δεν εκτιμά ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά και που καμιά γυναίκα δεν θέλει δίπλα της.

Να το αναλύσω λίγο περισσότερο αυτό. Ενώ το αντρικό πρότυπο έχει έλθει πιο κοντά σε όλα αυτά που ιδανικά θα ήθελαν οι γυναίκες, οι ίδιες οι γυναίκες, δεν φαίνεται να εκτιμούν αυτό που ζήτησαν και τελικά πήραν. Για να θυμηθούμε λίγο αυτά που λέγαμε σε προηγούμενες εκπομπές.

Ενώ δηλαδή η ίδια η γυναίκα μέσα από τα διάφορα φεμινιστικά κινήματα, ζήτησε τον άντρα οικογενειάρχη, τον family man και τρυφερό πατέρα, τον πιστό σύζυγο, που δεν έχει μάτια για άλλη και που το υπόλοιπο γυναικείο φύλο τον αφήνει παγερά αδιάφορο, τον κουβαλητή που θα εναποθέτει τον μισθό του στα πόδια της χωρίς αντιρρήσεις, τον πάντα γλυκομίλητο, τον άρχοντα στην εμφάνιση, αλλά και στους τρόπους, που στέκεται πάντα ένα βήμα πίσω από κείνη και της ανοίγει την πόρτα να περάσει και της τραβάει την καρέκλα να καθίσει, τον πάντα μετρημένο, τον υποτονικό στο θέμα του σεξ, που προσκυνά τους πονοκεφάλους της, αλλά και την μίρλα της –τα θυμάστε;- τελικά έρχεται τώρα η ίδια να απορρίψει με περιφρόνηση αυτό το πρότυπο, το οποίο ναι μεν πιθανολογείται, ότι μπορεί και να το θέλει για σύζυγο, για πρακτικούς καθαρά λόγους, επειδή βολεύεται, αλλά ερωτικά το μάτι της το τραβάει ο άλλος, το κακό παιδί, ο μαλλιάς, ο αξύριστος, ο αλητάμπουρας που λέγαμε.

Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα της «εξημέρωσης» των ανδρών είναι ένα προϊόν που τελικά κανείς δεν θέλει. Βλέπετε η φύση ξέρει να εκδικείται, όταν προσπαθείς να μπεις στα χωράφια της και το σύμπαν μπορεί μεν να σου δώσει αυτό που ήθελες, αλλά τελικά «αυτό» ήθελες; Το σκυλάκι το λου-λου δηλαδή, που του βάζεις το λουράκι του και το βγάζεις βόλτα; Γιατί δεν έπαιρνες ένα Pomeranian ας πούμε, να σου σκουπίζει και το πάτωμα με την τρίχα του;
________________________________________
6 Το δεύτερο σημείο που θα ήθελα να δούμε, είναι μια φράση, που μπορεί να πέρασε στα «ψιλά». «Δεν ντύνεται σαν λιμοκοντόρος» λέει κάπου. Τι σημαίνει λιμοκοντόρος; Πως ντύνεται ένας λιμοκοντόρος; Γιατί θα συμφωνήσουμε όλοι πιστεύω, ότι η προσπάθεια «εκπολιτισμού» των ανδρών επηρέασε και την εικόνα τους και το ντύσιμο τους, έτσι;

Αν κοιτάξετε το βικιλεξικό, λιμοκοντόρος λέει είναι χαρακτηρισμός φτωχού νεαρού, που ντύνεται και συμπεριφέρεται επιδεικτικά, με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη. Ο Μπαμπινιώτης στο Λεξικό του αναφέρει τα λιμοκοντόρος και κομψευόμενος ως συνώνυμα του τζιτζιφιόγκος, για το οποίο δίνει την εξής ερμηνεία: «Άνδρας που προσέχει υπερβολικά την εμφάνισή του, με επιτηδευμένο ντύσιμο και παρουσιαστικό». Αλλού θα βρείτε ως συνώνυμο όλων αυτών το δανδής. Το Βικιλεξικό προσθέτει και το φλώρος.

Αλλά επειδή ξέρετε ότι στην επικοινωνία, οι σημασιολογικές διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σημαντικές, ο τρόπος δηλαδή που ο κάθε ένας από μας, είτε δέκτης είναι είτε πομπός, ερμηνεύει τις λέξεις, θα σας πω τι σημαίνει λιμοκοντόρος για ένα κεραμιδόγατο. Τι θα πει ντύνεται επιδεικτικά; Τι θα πει παριστάνει τον γόη;

Κι ερχόμαστε πρώτα στο ντύσιμο το λιμοκοντορέ. Πως το περιγράφει κανείς; Για αρχή νομίζω, ως υπερβολικό, εξεζητημένο, στυλιζαρισμένο και παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται στη μόδα. Γιατί κακά τα ψέματα, η μόδα και το shopping είναι γυναικείο προνόμιο, μην τα ισοπεδώσουμε όλα! Κομψευόμενος και άντρας δεν πάνε μαζί! Αφοριστικό θα μου πείτε, αλλά αυτό είναι. Άλλο το να είναι κάποιος άντρας περιποιημένος, άλλο το φλούφλικο, το φλώρικο, το ακραίο mainstream και το εξοργιστικά hipster-ίστικο.

Και δεν θεωρώ υπερβολή το σκισμένο ή ξεβαμμένο ή στενό, αλλά όχι κολλητό τζιν και όλα αυτά που έχουμε υιοθετήσει οι περισσότεροι σήμερα. Όχι! Μιλάω για το θηλυπρεπές στυλάκι στο ντύσιμο, μιλάω για το κολλητό τζιν, για τα τρουακαρ μανίκια στο σακάκι, για το σακάκι χωρίς πουκάμισο από μέσα, για το μοκασίνι, χωρίς κάλτσα, για το σκαρπίνι στο γρασίδι, μιλάω. Καλά, αυτό το τελευταίο είναι βιβλίο, αλλά παρασύρθηκα.

Τι θέλουμε; Θέλουμε τον άντρα, αυτόν τον παλιάς κοπής, που ντύνεται ανδρικά και διαχρονικά! Όπου διαχρονικά σημαίνει ότι δεν κόπτεται τόσο για την μόδα Εντάξει, δεν φτάνουμε στα άκρα και δεν μιλάμε γι αυτόν που σε γάμους και βαφτίσια, 20 χρόνια μετά, θα βγάλει από την ντουλάπα το δικό του γαμπριάτικο. Αλλά περιμένουμε από έναν άντρα να φοράει άνετα το ίδιο ρούχο για τα επόμενα 5 χρόνια, χωρίς να είναι έξω από την μόδα. Αυτό είναι το αντρικό, διαχρονικό ντύσιμο. Δεν θέλουμε τον άντρα που ντύνεται σαν ροκ σταρ! Αν θέλαμε ροκ σταρ, θα ψάχναμε ροκ σταρ, που είναι κιόλας. Η Coco Chanel έλεγε, «Προσέξτε την πρωτοτυπία. Η πρωτοτυπία στην μόδα μπορεί να οδηγήσει σε μασκάρεμα».

Απλά δεν θέλουμε τον άντρα να ντύνεται σαν μοντέλο περιοδικών μόδας, πώς να το κάνουμε τώρα; Ούτε θέλουμε να τον βλέπουμε να ξημερώνεται με το shopping! Αυτό είναι δική μας δουλειά! Δεν θέλουμε ανταγωνισμό! Θέλουμε τον άντρα που βαριέται τα μαγαζιά, που μπαίνει μέσα και σε έξη λεπτά είναι έξω, με την μπλούζα μέσα στην σακούλα.

Θέλουμε τον άντρα που κόβει κορμούς δέντρων με το τσεκούρι και ντύνεται σαν να κόβει κορμούς δέντρων με το τσεκούρι, πως το λένε; Όχι αυτόν που φοράει Donna Karan με βαθύ ντεκολτέ και πίνει Appletini, κρατώντας τσαντάκι στη μασχάλη. Αυτόν τον τελευταίο, τον άντρα που ευτελίζει την φύση του, οι γυναίκες στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν τον θεωρούν καν άντρα.

Οι γυναίκες διαθέτουν ανεπτυγμένο στον υπερθετικό βαθμό το gaydar, όπου gaydar είναι ένας νεολογισμός από το gay και το radar και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν αυτή την έκτη αίσθηση, που τους επιτρέπει να οσμίζονται τους προσανατολισμούς εύκολα. Μια γυναίκα λοιπόν θα αποφύγει και να του απευθύνει τον λόγο ακόμα, πόσο μάλλον να τον δει ερωτικά, πιστεύοντας ότι λογικά θα είναι gay και ας μην είναι. Και όσες του μιλήσουν, θα είναι είτε γιατί θέλουν το appletini του είτε γιατί θέλουν κανένα Donna Karan φανελάκι, με βαθύ ντεκολτέ από την ντουλάπα του.

Θυμήθηκα τώρα τον Christian Dior, που έλεγε αν έχετε στραβά πόδια, φορέστε κάτι με χαμηλό ντεκολτέ. Εεε, πλησιάζει η ώρα, που θα το δούμε κι αυτό.

Και για να το τελειώνουμε, δεν θέλουμε τον άντρα σε επαφή με την θηλυκή του πλευρά. Όχι! Με την αντρική του πλευρά να έχει επαφή μόνο θέλουμε.  Γίνεται;
________________________________________
7 Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ το θέμα αυτό με την εμφάνιση και τις νέες τάσεις τον γενικεύω. Όχι μόνο όπως ντύνεται, ούτε μόνο όπως συμπεριφέρεται, αλλά βάζω μέσα την συνολική εικόνα του. Εξηγώ. Έχετε παρατηρήσει, ότι όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι άντρες αρχίζουν να αποκτούν θηλυκές συνήθειες καλλωπισμού; Θυμάστε ποτέ τον πατέρα σας ας πούμε, να έβαζε ενυδατικές στο πρόσωπο και μάσκες για τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Εμένα ο δικός μου ξυριζόταν με αυτό το πινέλο, που άφριζε. Αυτό θυμάμαι.

Παλαιάς κοπής άνδρας ο πατέρας σας, τον θυμάστε ποτέ να έβγαζε τα φρύδια του; Εγώ το περισσότερο που θυμάμαι, εκεί που τον παρατηρούσα μικρό παιδάκι με δέος, να έκοβε με το ψαλιδάκι τίποτα τριχούλες στην μύτη, με την ευκαιρία και καθώς ψαλίδιζε το μουστάκι του!

Έβαψε ποτέ ο πατέρας σας τα νύχια του με βερνίκι διάφανο; Ανταύγειες τίποτα; Έβαλε μέικαπ για τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες στο πρόσωπο του; Η μεγαλύτερη υποχώρηση που θυμάμαι από μεριάς του δικού μου, ήταν η προσχώρηση του στην ξυριστική κρέμα, άντε και καμιά φορά σπανίως καμιά νιβέα ή βαζελίνη στα μεγάλα κρύα, για το σκασμένο δέρμα κι όχι πάντα και από περιποίηση νυχιών, κόψιμο με τον νυχοκόφτη και ποδόλουτρο με αλατόνερο. Δεν ξέρω γιατί αλατόνερο, για μαγνήσιο φαντάζομαι. Δεν ξέρω.

Ξύρισε ποτέ ο μπαμπάς σας τις μασχάλες του, το στήθος, την πλάτη ή τα πόδια του; Τον είδατε ποτέ να αποτριχώνει την «μικρή περιοχή» του; Ο άντρας παλαιάς κοπής, λέει το κειμενάκι μας, δεν ξέρει τι είναι η κρέμα σώματος και το ξυραφάκι το έχει μόνο για το πρόσωπό του. Εγώ αυτό που θυμάμαι, ήταν το πολύ να κατέβαζε το ξυράφι μέχρι τον λαιμό και σε ότι αφορά τις ανατομικές του λεπτομέρειες, ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτές, για να προσπαθήσει να τις … αναβαθμίσει.

Είναι στοιχείο υγιεινής ακούω να λένε. Μα τότε να ξυρίσουμε και το κεφάλι μας! Ξέρετε τι μαζεύεται εκεί μέσα στα μαλλιά; Η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα! Εγώ ένα έχω να πω για τα θέματα υγιεινής. Ανακαλύψτε το σαπούνι!

Λυπάμαι αν σας στενοχωρώ τα αγόρια που τις … «παίρνετε» ελαφρά και ναι, ξέρω ότι οι απόψεις μου δεν εκφράζουν όλο τον γυναικείο πληθυσμό. Εκφράζουν όμως ένα μεγάλο μέρος του και βέβαια ανάμεσα τους κι εμένα, γιατί δεν ξέρω αν σας το είπα, στους καινούριους, αλλά το κεραμιδόγατο είναι κεραμιδόγατα, όχι κεραμιδόγατος.

Πάντως μιλώντας με μια νεαρή αισθητικό, μου εμπιστεύτηκε το σοκ που βίωσε, όταν ο άντρας της, για να της κάνει έκπληξη, χωρίς να της πει τίποτα, πήγε και αποτριχώθηκε. Η αντίδραση της, μόλις τον είδε χωρίς τρίχες; Τον έστειλε να πάει να τις ξαναβάλει πίσω! Περίπου όπως θα αντιδρούσε δηλαδή, αν είχε ξυρίσει τα φρύδια του!

Ώπα, μισό λεπτό, γιατί τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω είπε τα φρύδια του είχε ξυρίσει. Κάνω λάθος; Δεν ξέρω, θα την ρωτήσω. Μην σας πάρω και στο λαιμό μου, αλλά νομίζω, είμαι σχεδόν σίγουρη, για τα φρύδια του κάτι είχε πει. Τεσπα θα δω.
 ________________________________________
8 Το τρίτο και τελευταίο σημείο, που θα στεκόμουν λίγο περισσότερο στο κείμενο που σας διάβασα, είναι τα εξής … δύο. οκ, περίοδος εκπτώσεων είναι, θα πάρετε ένα συν ένα δώρο: «Θα σε αγαπήσει αν το αξίζεις» λέει κάπου στη μέση και «η μεγαλύτερη δοκιμασία για έναν άντρα είναι μια σωστή γυναίκα» είναι η τελευταία φράση στο τέλος του κειμένου.

Βαθυστόχαστα; Τι λέτε; Δεν ξέρω, αλλά αυτό το πρώτο μου έκανε ένα κλικ, όταν το διάβασα. Ναι, λέει, ο παλαιάς κοπής άντρας θα σε αγαπήσει, αν (αν) το αξίζεις. Βάζει μια προϋπόθεση εδώ, ένα αν. Αυτό εγώ το συνδέω με το γατίσιο μυαλό μου, με την τελευταία πρόταση του κειμένου, που μιλάει για την «σωστή γυναίκα».

Και τα δυο μαζί με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι ο παλιάς κοπής, δεν είναι τσάμπα κρέας για φάγωμα. Δεν χαλαλίζεται με την κάθε μια. Μπορεί να είναι κάτι σπάνιο ή και να μην είναι. Μπορεί να είναι κάτι που υπάρχει σε αφθονία γύρω μας και δεν το ξέρουμε, γιατί δεν κάνει θόρυβο, δεν βρυχάται, δεν ξεσηκώνει τον τόπο, δοξάστε με και καλά.

Είναι τόσο αθόρυβος, όσο και ανώνυμος. Είναι αυτό που είναι, του αρέσει αυτό που είναι ή τέλος πάντων τα έχει βρει με τον εαυτό του και στόχος του δεν είναι ούτε η αναγνώριση ούτε το χειροκρότημα. Το λέει και το κείμενο που διαβάσαμε. «Είναι τόσο δυσεύρετος τελικά αυτός ο άντρας ή είναι τόσο αφανής που περνά απαρατήρητος; Είναι τόσο σπάνιος ή μένει στις σκιές επειδή δε θα δεχτεί να παίξει ποτέ το παιχνιδάκι της γκλαμουριάς και της κάλπικης δηθενιάς, που όλοι υποτίθεται ότι σιχαίνονται, αλλά τελικά όλοι παίζουν;»

Όπως και νάχει, ο παλαιάς κοπής δεν διατίθεται δωρεάν. Σε δύο σημεία η συγγραφέας του κειμένου κάνει λόγο για την σωστή γυναίκα, αυτή που του αξίζει. Δεν θα μπω στην διαδικασία να την περιγράψω στην λεπτομέρεια, δεν έχει νόημα, άπειρες οι προτιμήσεις, όσες και ο πληθυσμός της γης. Εκείνο που θα κάνω είναι να αποσαφηνίσω, ένα-δυο πράγματα, τι θα πει σωστή. Δεν μιλάμε δηλαδή για το πώς του αρέσει μια γυναίκα να είναι. Μπορεί να την θέλει έτσι ή αλλιώς, δεν μας νοιάζει, είναι προσωπικό θέμα αυτό του καθενός. Μιλάμε ότι πρέπει να είναι σωστή.

Ποια είναι λοιπόν η σωστή γυναίκα για έναν άντρα, που θα τον έχει πάντα στα γόνατα; Μα για αρχή η κόρη του. Ελάτε, σοβαρά όμως τώρα, εγώ νομίζω το είπαμε σε άλλη εκπομπή, όταν απαριθμούσαμε τα 51 πράγματα που ζητάει μια γυναίκα, από έναν άνδρα. Δύο πράγματα θέλει ο άνδρας από μια γυναίκα, να του κάθεται και να μην του τα πρήζει.

Λεπτομέρειες σε λίγο.
________________________________________
9 Μεταχειρίσου λέει τον άντρα σου σωστά, αλλιώς θα το κάνει κάποια άλλη. Το διάβαζα τώρα κάπου. Λοιπόν, ποια είναι η σωστή γυναίκα, εεε; Να το πιάσουμε σοβαρά ή αστεία; Πολύ σοβαρά αν το δεις, η σωστή γυναίκα πρέπει να είναι ελκυστική και παράλληλα αρκετά βλάκας. Ελκυστική για να τραβήξει τον σωστό άντρα και αρκετά βλάκας για να τον αντέξει.

Θα συγκεντρωθείτε επί τέλους; Είμαστε σοβαρή εκπομπή και όπως λέει και το σπιρτόκουτο, κατά κόσμο η δική μας Βιβή Μιχαήλ, έχουμε σοβαρά θέματα να λύσουμε εδώ. Λοιπόν, δεν θα σας πω, τι πιστεύω εγώ για την σωστή γυναίκα, διότι θα είμαι προκατειλημμένη. Επί πλέον αυτή η σωστή γυναίκα, που έχω στο μυαλό μου και που τυχαίνει να γνωρίζω και παντρεμένη είναι και τρία παιδιά έχει, οπότε αυτή δεν είναι για τα δόντια σας. Πάμε παρακάτω.

Πάμε να δούμε τι λένε οι άλλοι. Πρώτον, να είναι αληθινή. Αληθινή σημαίνει, να είναι ο εαυτός της μαζί του. Όπως με τις φίλες της, έτσι και μαζί του, ειλικρινής, ανοιχτή, ανεπιτήδευτη, γνήσια, λίρα εκατό, όχι fake, όχι φτιασιδωμένη. Για την στάση της μιλάω βέβαια, έτσι; Αλλά ναι, και απεριποίητη να την δει κάποιες φορές, δεν έτρεξε και τίποτα. Η σωστή γυναίκα έχει ήδη αποδεχτεί τον εαυτό της, όπως ακριβώς είναι και δεν χρησιμοποιεί τρυκ και γυναικεία παιχνιδάκια, για να σαγηνέψει τον άλλον. Είναι ώριμη, δεν υποφέρει από το σύνδρομο της Σταχτοπούτας κι ούτε πρόκειται ποτέ να γαντζωθεί από πάνω του, για το κάθε τι, σαν πεντάχρονο.

Μία γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της και μαζί τα όποια ελαττώματα της, κατ’ αρχήν έχει αποθέματα αγάπης και κατά δεύτερον, είναι πάνω από βέβαιο ότι αυτόν που θα διαλέξει, θα τον αγαπήσει και με τα δικά του ελαττώματα. Έμαθε να συμβιβάζεται με τα δικά της, θα συμβιβαστεί και με τα δικά του. Καμιά σχέση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ποσοστό συμβιβασμού. Απλά συμβαίνει και στις επιτυχημένες σχέσεις, τα θετικά σημεία ενός ανθρώπου να υπερισχύουν από τα όποια ελαττώματα του.

Να ξέρετε ή μάλλον ήδη ξέρετε, ότι η αυτοπεποίθηση δεν έχει πάντα να κάνει με την εμφάνιση. Επίσης οι άντρες δεν παρατηρούν τόσο τις όποιες ατέλειες μας. Ο συγκεκριμένος άντρας, αλλά και γενικά, δεν θα κάτσει να αναλύσει κάθε σπιθαμή του σώματός της, όπως κάνουμε εμείς και όλα μας φταίνε. Καμία σχέση. Ξέρουν ότι το τέλειο δεν υπάρχει και δεν ψάχνουν γι’ αυτό.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ένας άντρας παλαιάς κοπής, δεν θέλει μια γυναίκα άψυχη ανθοστήλη δίπλα του, να την περιφέρει δεξιά-αριστερά, να την επιδεικνύει και να εισπράττει χειροκρότημα. Θέλει μία ολοκληρωμένη σύντροφο, με ότι αυτό συνεπάγεται, θέλει το άλλο του μισό, αυτό που του λείπει, αυτό που θα τον συμπληρώσει, όχι απλά μια γυναίκα, ότι νάναι.

Βλέπω ήδη μα αναστάτωση στο γυναικείο ακροατήριο του σταθμού. Μην ανησυχείτε, κορίτσια, όλες σωστές είστε. Λίγο την μίρλα να κόψετε κι εντάξει. Ευκολάκι!

Λοιπόν, συμφωνούμε ως εδώ; Για να δω αν θα συνεχίσω δηλαδή.
 ________________________________________
10 Δεύτερο χαρακτηριστικό της σωστής γυναίκας είναι η δημόσια εικόνα της. Ναι ναι, μην γελάτε, οι άντρες παλιάς κοπής δεν παίζουν μ’ αυτά. Τα θεωρούν αδιαπραγμάτευτα. Μην ξεχνάτε, ότι τώρα με όλα αυτά τα social media, το να εκτεθεί κάποιος είναι παραπάνω από εύκολο. Το να αναρτήσεις επιλήψιμα πράγματα για τον εαυτό σου, να εκτεθείς και το να παρουσιάσεις μια εικόνα που ενδεχομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική, είναι πάρα πολύ εύκολο, ειδικά άμα δεν τόχεις και δεν ξέρεις από αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο.

Μπορεί να σας ακούγεται λίγο passé αυτό που λέω, να σας θυμίζω λίγο την μαμά σας, αλλά κατ’ αρχήν λάβετε υπ’ όψιν σας ότι δεν το λέω εγώ. Είπαμε θα σας μεταφέρω τι λένε οι άλλοι πάνω σ’ αυτό το θέμα της σωστής γυναίκας. Και αυτά που λέω, δεν είναι αποκλειστικά για τον άντρα παλαιάς κοπής. Αφορούν την πλειοψηφία των ανδρών, οπότε κρατάτε σημειώσεις και μην αυθαδιάζετε. Γράφετε λοιπόν, την θέλει σεμνή, ταπεινή και χαμηλοβλεπούσα, να μην παίζει το μάτι της δηλαδή.

Να ξέρετε πάντως, ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες σήμερα, στρέφονται στα social media, πριν προσλάβουν κάποιον. Αν το προφίλ της δείχνει μια έξυπνη, πνευματώδη γυναίκα, με γούστο, χιούμορ, καθόλου πρόστυχη και προκλητική, αλλά ευχάριστη, που δεν έχει μεν πρόβλημα να σχολιάσει ή να γράψει κάτι προσωπικό, ξέρει όμως να το κάνει χωρίς να εκτίθεται και χωρίς να δίνει δικαιώματα, τότε έχει περάσει το τεστ.

Να σας πω και κάτι άλλο; Εγώ σαν μητέρα τριών παιδιών μπορώ από θέση ισχύος να σας πω τι σκέφτονται τα παιδιά μου και οι φίλοι τους, όταν βλέπουν τέτοια. Έχω ακούσει αρκετές φορές τον γιο μου να μουρμουρίζει στους φίλους του «χλαμύδια» μπροστά σε τέτοια προφίλ και άλλες τόσες ή περισσότερες, τις κόρες μου και τις φίλες τους να χαρακτηρίζουν ως τσουλάκια συνομήλικες τους, που ξέφυγαν, παρ’ όλο που στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Βλέπουμε εδώ το γνωστό, ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν και παρατηρούμε επίσης ότι αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς, τα παιδιά δεν παζαρεύουν όπως εμείς και κάποιες φορές είναι πολύ πιο αυστηρά και κάθετα στην κριτική τους, από εμάς.

Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια, είπε το σπιρτόκουτο στην εκπομπή τα Καίσαρος Καίσαρι και συμφωνώ απόλυτα, διότι το ίδιο έλεγε και η μαμά μου, όταν αυθαδίαζα για το θέμα του τι θα πει ο κόσμος. Και όπως διαβάσαμε στο κείμενο μας, ο άντρας αυτός είναι κάθετος στις απόψεις του, δεν συμβιβάζεται, δεν συγχωρεί, δεν είναι συγκαταβατικός, δεν έχει ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και τη διάθεση. Θυμάστε; Ζει με έναν κώδικα τιμής που δε διαπραγματεύεται και με μια αξιοπρέπεια παντελώς ανελαστική. Ακόμη δεν ξέρει αν σιχαίνεται περισσότερο αυτές που ξεβρακώνονται για να επιβεβαιωθούν ή αυτούς που τελικά τις επιβεβαιώνουν. Και τελευταίο, δε ζητά καβάτζες και δε δέχεται ποτέ να γίνει καβάτζα.

Με δυο λόγια; Την θέλει ανοιχτή, τρυφερή, στοργική και ερωτική, αλλά μόνο για κείνον, για χάρη του, και θέλει η εικόνα της να δείχνει αυτό που είναι, χωρίς να προσπαθεί να περάσει σε τρίτους την εικόνα της δήθεν, της προχώ, της απελευθερωμένης, της οιονεί χειραφετημένης και άλλα τέτοια ψευδεπίγραφα, γιατί εκεί κάπου σκαλώνει το πράγμα και μπορεί ν’ αρχίσουν μετά, να την ρωτάνε πόσο πάει ας πούμε και ο άντρας παλαιάς κοπής, όπως είπαμε, δεν τα σηκώνει τέτοια έκτροπα. Βλέπε Φαίδων Γεωργίτσης.

Συνεχίζουμε.
________________________________________
11 Τελευταίο που θα ήθελα να σχολιάσω, είναι το σημείο εκείνο στο κείμενο μας, που έλεγε ότι ο άντρας παλαιάς κοπής, θα σκίσει τον πάτο του στη δουλειά για να κάνετε πράγματα μαζί και το να ζητάς άντρες παλαιάς κοπής διατεθειμένους να συνυπάρξουν με σύγχρονες κι ανεξάρτητες γυναίκες είναι ουτοπία.

Εδώ χρειάζεται να γίνει μια διάκριση. Ο άνδρας αυτός προγραμματίζει μεν τη ζωή του, όπως και τα θέλω του, αλλά επίσης του αρέσει δίπλα του μία γυναίκα αποφασισμένη, δυναμική, με όραμα, που δεν είναι σκέτο κρέας, ένα άβουλο κούτσουρο δηλαδή. Η σωστή γυναίκα, χωρίς να προσπαθήσει να επιβάλει την άποψη της, θα του δείξει πέρα από το σήμερα και θα μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή μαζί του. Τον ενθαρρύνει, δεν τον μανατζάρει και ναι, πάνω απ’ όλα τον εμπιστεύεται. Έχει δική της ζωή και ενδιαφέροντα, δεν είναι γαντζωμένη πάνω του και μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της. Λένε ότι οι αποφασισμένες γυναίκες είναι και οι πιο αφοσιωμένες και μια τέτοια γυναίκα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, δεν θα τα παρατήσει να φύγει, με τα πρώτα σύννεφα, για τις θερμότερες χώρες.

Η αδυναμία συνύπαρξης με σύγχρονες, ανεξάρτητες γυναίκες, δεν σημαίνει, ότι η σωστή γυναίκα πρέπει να είναι τούβλο. Δεν την θέλει κομπάρσο της ζωής, αλλά πρωταγωνίστρια. Μια έξυπνη γυναίκα ξέρει και καταλαβαίνει πολλά για τον κόσμο γύρω της και όσο περισσότερα καταλαβαίνει, τόσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον της και η επιθυμία της, να τον κάνει καλύτερο. Σκέφτεται και αυτό την κάνει πολύτιμο συνεργάτη και σύντροφο. Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας άντρας στη ζωή του, μπορεί συχνά να είναι δύσκολες και αβέβαιες, όταν όμως υπάρχει μια διορατική, σκεπτόμενη γυναίκα, σύμμαχος δίπλα του, μπορεί να βοηθήσει με την λήψη αποφάσεων και χωρίς να χρειάζεται να είναι απόφοιτος του Harvard. Φτάνει να είναι νοήμων.

Τελευταίο, μια τέτοια γυναίκα, δεν θα διαστάσει να εκφράσει τα αισθήματα της με την επαφή και το άγγιγμα. Αποφασιστική σε όλα, θα τον προσεγγίσει, θα τον αγκαλιάσει και θα τον φιλήσει, όταν εκείνος δεν το περιμένει, θα καθίσει στα γόνατα του ή στο μαξιλάρι στο πάτωμα δίπλα στα πόδια του και θα τον ρωτήσει να της πει λεπτομέρειες, πως ήταν η μέρα του. Θα του δείξει ανοιχτά, χωρίς ενδοιασμούς ότι τον θέλει και θα ενισχύσει με τον τρόπο αυτό την σχέση τους, έτσι ώστε να μην γίνει ποτέ βαρετή.

Με δυο λόγια; Δεν κάνει η κάθε μπέιζικ για τον άντρα παλαιάς κοπής. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σωστής γυναίκας, που φαίνεται να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις και όπως είδατε μέσα σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται σωματικά χαρακτηριστικά. Με αυτήν ο υπό συζήτηση άντρας, ξέρει ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος, με τη σωστή γυναίκα. Αν την βρει, δεν είναι χαζός και δεν θα το ρισκάρει να την αφήσει να του ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια. Θα την κρατήσει όσο πιο σφιχτά μπορεί, μην του φύγει. Εν ανάγκη, θα την δέσει στην καρέκλα, αν είναι πολύ ατίθαση. ________________________________________
12 Δεν ξέρω τι σκέπτεστε παιδιά, αλλά εμένα, όλη αυτή η συντονισμένη προσπάθεια να έρθουν οι άντρες σε επαφή με την θηλυκή τους πλευρά, που συζητούσαμε πριν, πολύ με προβληματίζει και δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι, που βλέπω ότι αρχίζει να προβληματίζει κι άλλους. Είναι απογοητευτικό να προσπαθείς να συζητήσεις ένα θέμα που σε προβληματίζει και να σε αντιμετωπίζουν με γελάκια στην καλύτερη, πολύ απλά γιατί οι ίδιοι δεν έχουν πάρει πρέφα τίποτα από αυτά που γίνονται κάτω από την μύτη τους. Κάπου σε απομονώνει αυτό και σε βάζει στο περιθώριο, το να μην υπάρχει έδαφος για κοινές συζητήσεις, πάνω σε θέματα, που εσένα σε καίνε.

Δεν παριστάνω τον προφήτη, αλλά είμαι γυναίκα, σας το είπα νομίζω και διαθέτω ένα βαθμό διαίσθησης, που μου επιτρέπει να βλέπω πράγματα, εκεί που άλλοι βλέπουν το κενό. Όλες οι γυναίκες το έχουν αυτό, άλλη υπόθεση που δεν είναι όλες πρόθυμες σαν το κεραμιδόγατο να κάτσουν να συζητήσουν αυτά που διαισθάνονται και να εκτεθούν.

Τέλος πάντων, αυτή την τάση της «εξημέρωσης» ή του «εκπολιτισμού» των ανδρών, όπως θέλετε πέστε την, την εντόπισα πριν αρκετά χρόνια, θα είναι πάνω από 7-8 χρόνια, παρακολουθώντας από καθαρή διαστροφή τον αμερικανικό τύπο και τα αμερικανικά media, τα οποία εγώ τουλάχιστον θεωρώ, ότι μας δείχνουν τα παντός είδους trends. Ότι συμβαίνει στην Αμερική τώρα, σε περίπου 10 χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα το ζήσουμε στην Ελλάδα. Παρακολουθείστε το και θα δείτε ότι έτσι είναι.

Συνεχίζοντας λοιπόν να παρακολουθώ το φαινόμενο και την εξέλιξη του, έπεσα πρόσφατα, ηθελημένα αθέλητα, πάνω σε άρθρα, που μελετούν αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Αυτό δηλαδή που εγώ διαισθάνθηκα με την γυναικεία μου διαίσθηση να ξεκινά λίγα χρόνια πριν, είναι πλέον μια ορατή πραγματικότητα και έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο έρευνας, μελέτης και συζητήσεων, με τελευταίο στην σειρά το κείμενο που σας διάβασα πρωτύτερα.

Τι σημαίνει για μένα το κείμενο αυτό; Κατ’ αρχήν ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να μεταναστεύει και στην Ελλάδα. Ίσως όχι σε τόση έκταση, όσο στην Αμερική, αλλά είναι αρχή ακόμα. Δεν έβρισκες τέτοια άρθρα πριν και όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει, έστω και εμμέσως τον βαθμό ανδρισμού κάποιου εδώ, ήταν καταδικασμένος σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Άλλο τώρα που γίναμε πιο ελαστικοί και πιο ανεκτικοί, βάζοντας στην άκρη τον σεξουαλικό προσανατολισμό του έκαστος και τα στερεότυπα.

Τώρα είπα στερεότυπα και θυμήθηκα ένα ανέκδοτο: Οι φίλοι μου λένε ότι είμαι gay, επειδή δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Μα είστε όλοι ηλίθιοι;;; Είμαι gay επειδή μου αρέσει το … γκουχ …. γλυκό του κουταλιού. Βήχας! Λίγο νερό, πνίγηκα! Τα λέμε σε λίγο!  ________________________________________
13 Στα πλαίσια αυτά που σας έλεγα πριν, προσπαθούν στην Αμερική κατά βάση, να ερμηνεύσουν αυτή την ολοένα και αυξανόμενη τάση των ανδρών να ντύνονται λίγο ως πολύ, όπως οι gay, θολώνοντας το μέχρι πριν ξεκάθαρο τοπίο. Μέχρι κάποια χρόνια πριν, ένας άντρας ξεκαθάριζε τον gay προσανατολισμό του με την στάση του, για τους γνωστούς, αλλά και με το ντύσιμο, για τον υπόλοιπο περίγυρο.

Διαβάζω λοιπόν, ότι αυτή η νέα σύγκλιση του ενδυματολογικού στυλ έχει σαν αποτέλεσμα να συγχέεται ο gay προσανατολισμός με την metrosexuality, όπου εκεί οι straight άνδρες υιοθετούν γυναικεία προνόμια και συνήθειες, όπως το πεντικιούρ, τα αρωματικά κεριά και τις ριχτές μακριές πουκαμίσες, ακυρώνοντας το μέχρι πριν λίγο αξιόπιστο Gaydar πολλών.

Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν, ότι η gay κοινότητα υιοθετούσε πρώτη τις ακραίες στυλιστικές επιλογές και πολύ καιρό αργότερα, όταν οι ενδυματολογικές αυτές επιλογές είχαν αντικατασταθεί από άλλες καινούριες, τότε μόνο ίσως κάποιες από αυτές, έβρισκαν τον δρόμο τους για την straight κοινότητα.

Οι κώδικες που ίσχυαν μέχρι τώρα, φαίνεται να έχουν καταρρεύσει και έτσι βλέπουμε αυτό που έλεγα πριν, ότι οι γυναίκες εκλαμβάνουν ως gay, αυτούς με το εξεζητημένο ντύσιμο, ενώ μπορεί και να μην είναι. Αυτά σε ότι αφορά το στυλ και το ντύσιμο και την εμφάνιση γενικά.

Σε ότι αφορά την κοσμετολογία και τα δάνεια που κάνουν οι άνδρες από αυτόν τον μέχρι πρότινος καθαρά γυναικείο τομέα, θα σας πω μόνο ότι στην Αγγλία το 2013, η καθαρή αξία της βιομηχανίας προϊόντων και οι υπηρεσιών ομορφιάς για άνδρες, ανήλθε στα 707 εκατ. λίρες Αγγλίας και με ανοδικούς τους δείκτες, φαίνεται να είναι η πιο πολλά υποσχόμενη βιομηχανία, για την επερχόμενη δεκαετία.

Μας βλέπω πολύ γρήγορα, μετά τα ανέκδοτα για ξανθιές, να βγαίνουν και ανέκδοτα για ξανθούς άντρες, αλλά και με ανταύγειες και όμπρε. Όπως είπε η Jean Godfrey June, εκδότρια περιοδικών μόδας και ομορφιάς, το καφέ είναι το καινούριο μαύρο, το μπεζ είναι το καινούριο άσπρο και οι άντρες είναι οι καινούριες γυναίκες.

Κανονίστε παιδιά! Να καταλήξουμε να γίνουμε φιλενάδες στο τέλος, να πηγαίνουμε μαζί για αποτρίχωση, νύχι και ανταύγειες και να αφήσουμε την αναπαραγωγή και την ανατροφή των παιδιών στις θεραπαινίδες.

Προτελευταίο μουσικό κομμάτι, για να κατεβάσουμε ταχύτητα.
________________________________________
14 Η εκπομπή μας, όπως μάλλον θα καταλάβατε, έφτασε στο τέλος της γι απόψε, σπίρτα μου. Εγώ να θυμίσω μόνο στην διεύθυνση του σταθμού, ότι έκανα δύο φορές σκιώδη διαφήμιση για το σπιρτόκουτο, στα πλαίσια της εκπομπής. Μένει μόνο να συζητήσουμε την αμοιβή μου. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, τι θα πάρω. Φρίττω και στην ιδέα μόνο!

Εμείς θα ανανεώσουμε όπως πάντα τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης ανάμεσα μας και το ραντεβού μας, για την επόμενη Παρασκευή, στις 7 το βράδυ. Εγώ θα σας πω καληνύχτα στο σημείο αυτό, θυμίζοντας στους αφηρημένους και ξεχασιάρηδες, ότι η εκπομπή Don’t Mess with Cats σερβίρεται σε επανάληψη αύριο Σάββατο και κάθε Σάββατο, στις 10 το πρωί, αχάραγα, με τον πρώτο καφέ. Εσείς φέρνετε μόνο το κέικ.

Δεν φεύγουμε, μένουμε εδώ και ακούμε Μιχάλη Μαυροβουνιώτη και Ρεμπέτικους Δρόμους στις 9. Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν εγγραφή στο site του spirto web radio, μπορούν να το κάνουν τώρα, στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο εκπομπές. Μπορείτε μετά να συμμετέχετε ενεργά στις εκπομπές του Spirto Web Radio, παραθέτοντας τα σχόλια σας και τις απόψεις σας. Η γνώμη σας και τα σχόλια σας είναι σημαντικά.

Μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκπομπές στο Σπιρτολόγιο, εκεί που λέει Πρόγραμμα. Μια γρήγορη απαρίθμηση, Σπιρτόκουτο, κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9, Νόστος-Wolf Approved, Τετάρτη και Κυριακή στις 9, Γιάννης Ιωάννου, κάθε Πέμπτη στις 10, Βιβή Μιχαήλ, κάθε Πέμπτη στις 8, Νανά Τσούμα, κάθε Τετάρτη στις 7, Μιχάλης Μαυροβουνιώτης, κάθε Παρασκευή στις 9, Κωνσταντίνος RVS, κάθε Τρίτη στις 9, το Κεραμιδόγατο-The Alley Cat, εγώ δηλαδή, κάθε Παρασκευή στις 7.

Δεν ξεχνάμε ότι το Spirto Web Radio και οι παραγωγοί του, σας κρατούν συντροφιά 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με εκπομπές καθημερινά και με την καλύτερη μουσική, τώρα και με τις αγαπημένες σας εκπομπές, αν τις χάσατε, σε επανάληψη, τις πρωινές ώρες, 10 με 2.

Επίσης, αν πιστεύετε ότι είσαστε τύπος που του αρέσει η μουσική, αν οι μουσικές σας γνώσεις ξεπερνούν τον μέσο όρο, αν έχετε άνεση λόγου και χιούμορ, είσαστε ετοιμόλογοι και δεν κολλάτε, τότε ίσως υπάρχει ένας ρόλος για σας, από την θέση του ραδιοφωνικού παραγωγού στο Spirto Web Radio. Μπείτε στο site του σπίρτου www.spirtowebradio.com κι εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, πως θα γίνετε our next crazy diamond. Στο Spirto Web Radio ξέρουμε καλά, ότι όλα τα διαμάντια, ήταν κάποτε άνθρακες.

Ένα τελευταίο μουσικό κομμάτι για Καληνύχτισμα
15







Comments


DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ